Meghirdették a 31. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot
2022. december 6. 14:18

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen meghirdette a 31. Magyar Innovációs Nagydíjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával.

A nagydíj kisplasztikája a 31. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat kihirdetésén a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalban (NKFIH) 2022. december 6-án. A Magyar Innovációs Szövetség a Magyar Innovációs Alapítvánnyal közösen meghirdette a 31. Magyar Innovációs Nagydíjat a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával. MTI/Kovács Attila

Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára fontosnak nevezte a magyar innovációs rendszer egységes irányba terelését, a tudományos eredmények piacosítását. Hozzátette, az innovációs nagydíj pályázat is erre mutat rá.
   
Juhász Anikó, az Agrárminisztérium (AM) agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára a pályázat meghirdetésekor hangsúlyozta a két szakpolitika közötti együttműködés jelentőségét. Kijelentette, Magyarországon a kutatás-fejlesztésben a mezőgazdaság egyértelműen jelen van, a jövő mezőgazdaságához elengedhetetlen a tudás, az innováció.
   
Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke kiemelte, az innováció olyan gondolkodásmód is, amely lehetőséget ad a kreativitás kibontakozására. A szövetség 32 évvel ezelőtti alakulásakor célul tűzte ki az innováció erősítést, hogy ezzel is elősegítse a magyar gazdaság növekedését.
   
A független bíráló bizottság a pályázat értékelésekor az innovációs teljesítmény gazdasági eredménye mellett nézi annak társadalmi hasznosságát is - jegyezte meg.
   
A szövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, a pályázat beadási határideje 2023. február 3., a díjak 2023 márciusában adják át ünnepélyesen az Országházban.
   
Ismertette, hogy az eddigi harminc innovációs nagydíj pályázati felhívásra 1379 pályamű érkezett, ebből 1204 volt sikeres innováció, és 233 kapott különböző innovációs díjat.
   
Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, a bírálóbizottság társelnöke elmondta, a zsűri versengő vállalkozások jelentős gazdasági eredményét állítja sorba. A korábbi évek kitüntettjei bizonyították innovációjuk életképességét a piacon, és jelentős bevételt tudtak elérni - mondta.
   
A kiírás szerint a Magyar Innovációs Nagydíj mellett a bíráló bizottság több kategóriában is díjat ítél oda a kiemelkedő innovációs teljesítményért.
   
A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati kiírás és a jelentkezés részletei a www.innovacio.hu/innonagydij oldalon érhető el.


gpe \ gkv \ gte \ gry

MTI
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnöknél
  Az orosz-ukrán háború volt a fő témája Novák Katalin köztársasági elnök és Sergio Mattarella olasz elnök megbeszélésének kedden Rómában.
 • Új csúcson a magyarországi működőtőke-beáramlás
  Töretlen a külföldi befektetők bizalma a magyar gazdaság iránt, amit a magyarországi befektetésösztönzés történetében rekordnak számító 2022. évi 6,5 milliárd euró beruházási volumen is alátámaszt. Összesen 92 kiemelt működőtőke-beruházás kapcsán született pozitív döntés, amelyekhez mintegy 15 ezer új munkahely létrehozása és több tízezer megőrzése köthető. A keleti országok továbbra is fontos szerepet játszanak többek között Dél-Koreának köszönhetően, amely 2019 és 2021 után harmadik alkalommal volt a legnagyobb befektető a beruházási volumen alapján. Az ágazatok közül a járműipar, az elektronika és az élelmiszeripar megőrizte domináns helyét. Mintegy 20 projekt és több ezer új munkahely jöhet létre ugyanakkor magas hozzáadott értékű szolgáltatóipari befektetések keretében, ami Magyarország azon erőfeszítését is jelzi, hogy a jövőben a tudásintenzív fejlesztések kerüljenek fókuszba.
 • A korrupt EU Tiranából nézve (is) nevetséges
  Teljesen nevetséges szituációt okozott a brüsszeli korrupciós botrány. A jó példaként tündökölni akaró EU-központ hemyzseg a megvesztegetett politikusoktól.
MTI Hírfelhasználó