Fürjes Balázs: Megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát
2022. december 5. 15:09

Varju László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy Orbán Viktor, Matolcsy György, valamint Varga Mihály a felelős a jelenlegi gazdasági helyzetért. A Gyurcsány-párt politikusa szerint a miniszterelnök tönkretette a forintot, majd ezután Varju brutális rezsiemelésről beszélt. Végül a politikus arról is szólt, hogy nullára kell csökkenteni az alapvető élelmiszerek és a rezsi áfáját. – Mi a magyar emberektől arra kaptuk a felhatalmazást, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát – fogalmazott válaszában Fürjes Balázs.

A Miniszterelnökég parlamenti államtitkára rögzítette: az anyagi biztonságot is meg kell védeni, ezért fenntartják a rezsitámogatást, amit a baloldal nem támogatott. – Az átlagfogyasztásig minden család 181 ezer forintos rezsitámogatásban részesül – szögezte le. Mint mondta, fenntartják a benzin- és az élelmiszerárstopot. Kiemelte: Magyarországon a legolcsóbb a benzin, egy átlagos magyar család pedig félmillió forintot spórolt a benzinárstoppal.

– A nemzeti bank feladata az árstabilitás, a kormányé pedig a magyar emberek jólétének a fenntartása – hangsúlyozta Fürjes.

Magyar Nemzet
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Novák Katalin Sergio Mattarella olasz elnöknél
  Az orosz-ukrán háború volt a fő témája Novák Katalin köztársasági elnök és Sergio Mattarella olasz elnök megbeszélésének kedden Rómában.
 • Új csúcson a magyarországi működőtőke-beáramlás
  Töretlen a külföldi befektetők bizalma a magyar gazdaság iránt, amit a magyarországi befektetésösztönzés történetében rekordnak számító 2022. évi 6,5 milliárd euró beruházási volumen is alátámaszt. Összesen 92 kiemelt működőtőke-beruházás kapcsán született pozitív döntés, amelyekhez mintegy 15 ezer új munkahely létrehozása és több tízezer megőrzése köthető. A keleti országok továbbra is fontos szerepet játszanak többek között Dél-Koreának köszönhetően, amely 2019 és 2021 után harmadik alkalommal volt a legnagyobb befektető a beruházási volumen alapján. Az ágazatok közül a járműipar, az elektronika és az élelmiszeripar megőrizte domináns helyét. Mintegy 20 projekt és több ezer új munkahely jöhet létre ugyanakkor magas hozzáadott értékű szolgáltatóipari befektetések keretében, ami Magyarország azon erőfeszítését is jelzi, hogy a jövőben a tudásintenzív fejlesztések kerüljenek fókuszba.
 • A korrupt EU Tiranából nézve (is) nevetséges
  Teljesen nevetséges szituációt okozott a brüsszeli korrupciós botrány. A jó példaként tündökölni akaró EU-központ hemyzseg a megvesztegetett politikusoktól.
MTI Hírfelhasználó