Hadköteles férfi kutyájával együtt akart átkelni a Tiszán
2022. december 3. 23:16

A kárpátaljai határőrök elfogtak egy katonaköteles férfit, aki kutyájával együtt akart átszökni Erdélybe.

Kárpátalján egy hadköteles férfi kutyájával együtt akart átkelni a Tiszán

Kép: Állami Határszolgálat

Kárpátalján a határőrök őrizetbe vettek egy zaporozsjei lakost, aki át akart kelni a Tiszán. Erről az Állami Határszolgálat Nyugati Regionális Főosztályának Facebook-oldala számolt be. Az eset december másodikán történt.

A hadköteles 42 éves férfi úgy döntött, hogy Timofej nevű Yorkshire terrier kutyáját is magával viszi, amikor illegálisan átlépi a határt.

A bejegyzés szerint a férfi családja korábban Belgiumba távozott, ezért ő illegálisan akarta átlépni a határt, hogy eljusson a rokonaihoz.

A feleség a közösségi oldalakon keresztül olyan "vállalkozókat" talált, akik megígérték, hogy segítenek eljutni a szomszédos országba.

A férfi azt az utasítást kapta, hogy menjen Aknaszlatina faluba, ahol az ukrán-erdélyi határ egy szakasz a Tisza mentén halad - közölte az Állami Határszolgálat.

A határőrség munkatársai jelenleg az illegális utazás szervezésében részt vevőket keresik. A férfi ellen szabálysértési eljárás indult.

karpatinfo.net
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Magyarországnak ki kell maradnia az éleződő háborúból
  A háború témája ismét felülír minden más belpolitikai kérdést az elkövetkező időszakban – erről beszélt a Magyar Hírlap hétértékelő rovatában Deák Dániel politológus. A DK és a Momentum dominanciaharca az évértékelő beszédekben folytatódott, az elemző szerint ismét bebizonyosodott, hogy az erőtlen Donáth Annával szemben Gyurcsány Ferenc erősítette pozicióját.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
MTI Hírfelhasználó