Futball Vb: Japán három perc alatt sokkolta Spanyolországot: csoportgyőztes
2022. december 1. 22:04

A japán labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte Spanyolországot a katari világbajnokság E csoportjának zárófordulójában, ezzel csoportelsőként jutott nyolcaddöntőbe, míg a spanyolok a második helyen mennek tovább.

E csoport, 3. (utolsó) forduló:

Japán–Spanyolország 2–1 (0–1)

gól: Doan Ricu (48.), Tanaka Ao (51.), illetve Álvaro Morata (11.)

A spanyolok a mérkőzés elején megszerezték a vezetést, Cesar Azpilicueta beadására remekül érkezett Álvaro Morata, magasra emelkedve öt méterről fejelt a japánok hálójába.

A szünet után egyből egyenlített Japán, Alejandro Baldét szerelte Morita Hidemasza, a csereként beállt Doan Ricuhoz passzolt, aki 17 méterről talált be.

Három perc múlva fordítottak is a japánok, Doan passzolt középre, az érkező Tanaka Ao pedig combbal közelről bepofozta a labdát a spanyol kapuba. A találatot megvizsgálta a VAR, elsőre úgy tűnt, hogy Doan az alapvonalon kívül érte már csak el a labdát, de a videobíró megadta.

m4sport.hu
Címkék:
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Magyarországnak ki kell maradnia az éleződő háborúból
  A háború témája ismét felülír minden más belpolitikai kérdést az elkövetkező időszakban – erről beszélt a Magyar Hírlap hétértékelő rovatában Deák Dániel politológus. A DK és a Momentum dominanciaharca az évértékelő beszédekben folytatódott, az elemző szerint ismét bebizonyosodott, hogy az erőtlen Donáth Annával szemben Gyurcsány Ferenc erősítette pozicióját.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
MTI Hírfelhasználó