MLS - Peter Vermes: Sallóiban megvan az IT-faktor, Gazdag erős személyiség
2022. október 6. 19:59

Peter Vermes, az észak-amerikai labdarúgóligában (MLS) szereplő Sporting Kansas City magyar vezetőedzője és sportigazgatója szerint a csapat magyar válogatott játékosában, Sallói Dánielben megvan az "IT-faktor", Gazdag Dánielt, a Philadelphia Union támadóját pedig erős személyiségnek tartja.

USMNT soccer player Peter Vermes. credit: Brad Smith - ISIPhotos.com

Vermes – ussoccerplayers.com

Az 55 éves szakember az M1 aktuális csatornának csütörtökön azt mondta, az elmúlt több mint 10 évben a magyar labdarúgók mentalitása nagyon jó irányba változott, kevésbé énközpontú a felfogásuk, ezért is szerepelnek sokan jó külföldi csapatokban.
   
"A mentális fejlődés mellett technikailag is nagyon képzettek a magyar futballisták, ez egyébként a válogatott eredményességén is látszik" - jelentette ki Vermes, aki hangsúlyozta, "fantasztikus" az a fejlődés, amely a magyar labdarúgásban végbement, a nemzeti csapat pedig kiemelkedően szervezett együttes benyomását kelti.
   
"Nagyon jó látni azt, hogy a magyar nemzeti tizenegy visszatér arra a szintre, amelynek köszönhetően nemzetközi szinten is tisztelet övezi a csapatot, és megkapja azt az elismerést, amelyet megérdemel" - nyilatkozta az edző.
   
A szakember kiemelte, Sallói Dániel a Sporting Kansas City akadémiáján kezdte pályafutásának egyesült államokbeli szakaszát, így hosszú ideje tagja már a klubnak, a fejlődése pedig szép ívű és töretlen volt.

Sallói Dániel: Nagyon fontos győzelmet arattunk Cipruson - YouTube

Sallói – youtube   

"Volt nehezebb éve neki is, de érettebbé vált, nemcsak emberként, hanem a pályán, a játékban is" - mondta Vermes. "Megértette, hogy támadóként milyen feladata és felelőssége van a csapatjátékban akkor, amikor nem nálunk van a labda. De egyébként megvan benne az IT-faktor, az a fajta tudás és játékintelligencia, amit nem lehet tanítani" - tette hozzá.
   
A kansasi tréner Gazdag Dánielről, a magyar válogatott középpályásáról beszélve hangsúlyozta, hogy a játékos megtalálta a megfelelő helyét a Philadelphia csapatában, ahol olyan poszton futballozik, amelyen nagyon hatékonyan tudja segíteni az együttest.

Gazdag Dániel: Életem végéig büszke leszek a Puskás Akadémiának lőtt  gólomra - YouTube

Gazdag – youtube
   
"Magabiztos, tele van önbizalommal, és ez teljesen normális, mivel ő és a csapata is remekül játszik. Nagyon erős személyiség, és a mai labdarúgásban az egyéni és a közös sikerekhez is erre van szükség" - jelentette ki Vermes.

A szakember az Egyesült Államok világbajnokságon részt vevő válogatottjáról is ejtett néhány szót, s kiemelte, a fiatal együttes számára nagyon lényeges lesz, hogy hogyan sikerül a felkészülés a november 20-án kezdődő katari tornára, valamint rendkívül fontos lesz az első csoportmérkőzés.

"A legkeményebb meccs szerintem Iránnal szemben vár rájuk, ugyanakkor úgy vélem, Wales ellen is van esély a három pont megszerzésére. Az angolok kemény ellenfél lesznek, de az amerikai válogatott továbbjuthat ebből a csoportból" - mondta.

A Sporting Kansas City az MLS mostani idényében nem jutott rájátszásba, ugyanakkor Gazdag mellett Sallóit is jelölték a liga legértékesebb játékosának járó különdíjra. A győztes kilétére vasárnap derül fény.
    

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó