Nécsey József emléktábláját avatják Léván
2022. október 6. 19:10

A lévai Reviczky Társulás két nemes rendezvényt szervez.

Október 11-én, kedden 17 órakor a helytörténeti előadássorozat keretében „Emlékezzünk Nécsey Józsefre születésének 180. évfordulója alkalmából” címmel Bali Henrietta a Barsi Múzeum igazgatónője előadása. Az előadást követően sor kerül Nécsey József gondolati emléktáblájának ünnepélyes leleplezésére a Reviczky Házban.

Helyszín: Reviczky Ház, szervező: Reviczky Társulás Helytörténeti szakosztálya.

Október 12-én, szerdán 17 órakor Mester és tanítványa címmel Kosztolányi Sándor és In memoriam Szabó Lajos kiállításának megnyitója.

(A kiállítás megtekinthető 2022.november 14-ig minden hétfőn és szerdán 14:00 -17:00 óráig, illetve a rendezvények alkalmával)

Helyszín: Reviczky Ház, szervező: Reviczky Társulás Képzőművészeti szakosztálya.

gondola
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az európai szellemiség már rég megrogyott a harctéren
  Stoltenberg Washingtonból kapja a brosúrákat, azokból pedig az olvasható ki, hogy az ukrán elnököt nem szabad bántani, Zelenszkij a „mi emberünk”. Legalábbis egyelőre. De ki tudja, mit hoz a holnap? Zelenszkij ugyanis csereszabatos figura – fogalmaz Galló Béla.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
MTI Hírfelhasználó