Fidesz: a baloldal se a nyugdíjemelést, se a rezsicsökkentést nem támogatta
2022. október 6. 16:20

A baloldal se a nyugdíjemelést, se a rezsicsökkentést nem támogatta - reagált a Fidesz Korózs Lajos (MSZP) csütörtöki nyilatkozatára, amelyben 4,5 helyett tíz százalékos nyugdíjemelést javasolt.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmazott: az a baloldal "prédikál nyugdíjakról", amelyik kormányzása idején elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, befagyasztotta a nyugdíjakat, és háromszorosára emelte nekik a gáz árát.
   
A Fidesz szerint a baloldal az elmúlt években nem szavazott meg egyetlen nyugdíjasokat segítő intézkedést sem, sőt el akarja törölni a rezsicsökkentést, miközben teljes erővel támogatja az energiaárrobbanást okozó brüsszeli szankciókat. Ha a baloldal kormányozna - írták a közleményben - akkor a magyar nyugdíjasok rezsije átlagosan most havi 181 ezer forinttal lenne magasabb.
   
A kormány a mostani szankció okozta gazdasági válságban is biztosítja a nyugdíjak inflációkövető emelését, a nyugdíj idén már harmadik alkalommal emelkedik, a januári és júliusi nyugdíjemelés után a novemberi 4,5 százalékos nyugdíjkiegészítés újabb havi 7660 forintos emelést jelent egy átlagnyugdíj esetén - hangsúlyozta közleményében a Fidesz.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó