Petőfi-esszépályázatot hirdet az Anyanyelvápolók Szövetsége
2022. október 6. 09:15

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a költő műveinek, pályájának, közéleti tevékenységének jelenkori megítélését bemutató esszépályázatot hirdet az Anyanyelvápolók Szövetsége.

Anyanyelvápolók Szövetsége

A kiírásra olyan szöveggel lehet nevezni, amelyben a szerző saját Petőfi élményéről vall irodalmi, nyelvi, hely- vagy kultúrtörténeti szemléletű elemzésben - olvasható a kiírók közleményében.
   
A pályamunkák terjedelme maximum negyvenezer leütés lehet.
A tartalmi és nyelvi szempontból legjobbnak ítélt pályázatok pénz- és tárgyjutalmakban részesülnek.
A szövetség a legjobb pályázatok anyagából válogatáskötetet jelentet meg. Az írásművek beküldési határideje 2023. február 15. A pályázati anyagot kizárólag elektronikus formában várják.
   
Részletek a szövetség honlapján olvashatók.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A kormány 11 pontos akcióterve
  A kormány 11 pontos akciótervének intézkedései és az új hitelprogramok (gyármentő garancia- és hitelprogram) biztosíthatják a recesszió elkerülését Magyarországon a teljes foglalkoztatottság megőrzése és a családok megvédése mellett; hosszú távon azonban új gazdaságstratégiai modellre is szükség van - hangsúlyozta a gazdaságfejlesztési miniszter szerdán.
 • Moszkva komoly ajánlat esetén kész a tárgyalásra
  "Ha most komoly javaslat érkezik arra vonatkozóan, hogy hogyan lehetne megállítani ezt a konfliktust úgy, hogy közben teljesüljenek a mi teljesen jogos követeléseink, természetesen készek leszünk tárgyalni" - mondta Lavrov a Jevgenyij Primakov néhai miniszterelnök és külügyminiszter emlékének szentelt fórumon.
 • Elutasította az Alkotmánybíróság az ellenzéki indítványt
  Az Alkotmánybíróság a határozatában megállapította: "nem alaptörvényellenesek azok a rendelkezések, amelyek meghatározzák a még elégséges szolgáltatások pontos tartalmát a köznevelési intézményekben megtartott sztrájk esetén".
MTI Hírfelhasználó