Külhoni óvónők és tanítók találkozója Sátoraljaújhelyen
2022. szeptember 30. 21:20

Elkezdődött a Kárpát-medencei Óvodapedagógus és Tanító Találkozó pénteken Sátoraljaújhelyen: az eseményen csaknem százötven észak-erdélyi és partiumi pedagógus vesz részt.

 

 

 

Erdély Bethlen Gábor fejedelemsége alatt, a térképen hét partiumi megye:  Ugocsa, Bereg, Zemplén, Borsod, Szabolcs, Szatmár and Abaúj – wikipedia

A megnyitón Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke az óvónőket és a pedagógusokat stratégiai szövetségeseknek nevezte, mert fontos szerepük van abban, hogy a határon túli magyar gyerekek számára magyar iskolát választanak-e a szüleik.
   
Jelezte, a szövetség már születésüktől fogva támogatja a külhoni gyermekeket. Az adventi időszakban huszonkétezer magyar óvodásnak küldenek ajándékot, emellett iskolatáskával köszöntik a magyar iskolákba beiratkozó gyerekeket.
   
Szeptemberben több mint ötszáz helyszínen kilencezer magyar iskolakezdőnek adják át személyesen a magyar összefogást jelképező ösztöndíjat.
   
A Rákóczi Szövetség által szervezett eseménysorozat célja, hogy kifejezze a külhoni óvónők és tanítók iránti megbecsülést.
 

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó