Kersch Ferenc a Magyar Röplabda Szövetség új elnöke
2022. szeptember 27. 20:35

Egyhangúlag Kersch Ferencet választotta a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökévé a testület keddi rendkívüli küldöttgyűlése.

dr. Kersch Ferenc – Sportmenü

Kersch – sportmenu

Az MRSZ honlapjának beszámolója szerint a rendkívüli küldöttgyűlésen - amelynek egyetlen napirendi pontja volt - a 71 küldöttből 50-en voltak jelen, közülük 49-en - egy tartózkodással - az egyetlen jelöltként induló, eddig sportigazgatóként dolgozó Kersch-re voksoltak.
   
Az új elnök még a szavazás előtt arról beszélt, tapasztalatai alapján, egykori kézilabdázóként tisztában van azzal, hogy egy sportágban ritkán fogadnak be olyan személyt, aki kívülről érkezett, ő azonban már hat éve benne van a röplabdában is, először, mint a szövetség jogásza, négy éve pedig mint az MRSZ sportigazgatója.
   
Hozzátette, megválasztása esetén a továbbiakban teljes figyelmével a röplabdázásra koncentrál, egészen addig, ameddig erre szükség van. Kijelentette, amennyiben sikerül nála alkalmasabb személyt találni a tisztségre, "természetesen azonnal átadja a helyét".
   
A jogász végzettségű Kersch Ferenc a kézilabdaszövetségnél 2002 és 2018 között több pozícióban dolgozott - volt főtitkár-helyettes és főtitkár is -, 2018 óta pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia sportigazgatója is.
   
Kersch elődje, Kovács Ferenc hét év után augusztus 31-i hatállyal távozott az elnöki székből.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó