Szerdán délelőtt napsütés, délután felhősödés, este záporok
2022. szeptember 27. 16:10

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig: kedden döntően erősen felhős idő várható, csak átmenetileg - a Dél-Dunántúlon és az Alföldön akár hosszabb időre - szakadozhat fel a felhőzet. Nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. A csapadékzóna fokozatosan mozog kelet felé. Kedden késő délután az északnyugati tájakon már elállhat az eső, majd reggelre már a keleti határvidéken is szinte mindenütt megszűnik a csapadék. Ezzel párhuzamosan éjszaka jelentősen csökken a felhőzet, reggelre nagy területen kiderül az ég, de foltokban köd képződhet.

Szerda reggel, délelőtt napos idő várható, majd napközben nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, előbb magasabb, majd alacsonyabb szinteken is. Estig nem várható csapadék, de estétől a Dunántúlon már helyenként előfordulhatnak záporok, néhol esetleg zivatar is lehet. Kedden az északnyugati, szerdán már a déli szél lesz élénk, olykor erős a Dunántúlon és a középső megyékben. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz enyhébb a hajnal.
   
A legmagasabb nappali hőmérséklet általában szerdán 16 és 20 fok között alakul.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó