A nagyközönség előtt is megnyitják II. Erzsébet végső nyughelyét
2022. szeptember 26. 12:30

Nyilvánosságra hozták az első képet a királynő végső nyughelyén felállított új sírkőről a windsori kastély Szent György-kápolnájában, ahol az uralkodót eltemették. Az új sírkövön felsorolásszerűen szerepel felül VI. György 1895-1952 és Erzsébet 1900-2002, valamint II. Erzsébet 1926-2022 és Fülöp 1921-2021 – írja az Independent. A Buckingham-palota által közzétett képen a kő virágos tiszteletadással és koszorúkkal körülvéve látható.

A királynő végső nyughelye a jövő héten nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. II. Erzsébetet hétfő este helyezték végső nyugalomra az edinburghi herceggel együtt, a király és a királyi család részvételével tartott zártkörű szertartáson.

hirado.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó