Pénteken kezdődik a III. Székesfehérvári Zsidó Napok kulturális minifesztivál
2022. szeptember 26. 12:15

Filmvetítésen kívül stand-up-esttel és klasszikus zenei koncerttel is várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a III. Székesfehérvári Zsidó Napokon – közölték a szervezők hétfőn. Pénteken 19 órakor vetítik Szabó Réka díjnyertes dokumentumfilmjét, A létezés eufóriája című alkotást a Hiemer-házban. A vetítést beszélgetés követi a film egyik alkotójával és a főszereplővel, Fahidi Évával, aki húszévesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és húgát. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött – írták a szervezők.

Szombaton a Vörösmarty Színház egykori társulati tagja, a Budapesti Zsidó Színház vendégművésze, Janklovics Péter stand-up-estjén a színészi élettel járó állandó hullámvasútról beszél. A zárónap a komolyzene kedvelőinek tartogat meglepetéseket. A nemzetközi hírű hegedűművész, Korcsolán Orsolya zsidó témákból, dallamokból, ünnepekből és imákból merítkező mesterművei szólalnak majd meg. A Bécsben élő világhírű művész partnere Maciej Skarbek zongoraművész lesz. Vendégművészként fellép még Sugár Gergely, a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó