Nacsa Lőrinc: a szankciók miatt van energiaválság Európában
2022. szeptember 24. 14:36

A napnál is világosabb, és már a New York Times is megírta, hogy a szankciók miatt van energiaválság Európában - jelentette ki a KDNP frakciószóvivője szombati, az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc az mondta: a New York Times franciaországi riportja "borús következtetésre jut", miszerint a magas energiaárak ostorként csapnak le Európára.
   
Az orosz energia szankciója megbénítja az európai ipart, ezzel versenyhátrányba kényszerül a kontinens, és végső soron a teljes európai ipar leépüléséhez vezet - fűzte hozzá.
   
A politikus szavai szerint sok helyen elkerülhetetlen lesz az is, hogy munkavállalók tízezreit küldjék kényszerszabadságra, "ne adj' Isten, az utcára".
   
Felidézte, hogy az amerikai lap szerint a szankcióknak Oroszországot kellett volna büntetniük, de ezek most fájóan visszaütnek Európára. Szerintük az európai cégek elveszítették a bizalmat és a tervezhetőséget; a tartósan magas energiaárak miatt sok energiaigényes vállalkozás szüntetheti meg tevékenységét - mondta.
   
Szólt arról is, hogy Európa-szerte tüntetéseken követelik a szankciók enyhítését, hiszen egyre többen jutnak arra a következtetésre, mint mi: a magyarok közel kétharmada is ellenzi az energetikai szankciókat.
   
Nacsa Lőrinc szerint szintén sokan vannak azok is, akik úgy gondolják, hogy a szankciók többet ártanak Európának, mint Moszkvának.
   
"Ne felejtsük, Brüsszelben azt ígérték, hogy a szankciók hatásosak lesznek, békét hozhatnak és Európának nem fognak fájni. Ezt már sokszor hallottuk, de sajnos megint az ellenkezőjét tapasztaljuk" - fogalmazott a szóvivő.
   
Brüsszelnek tehát felül kell vizsgálnia a szankciókat, amíg nem késő, mert ha nem változtatnak, akkor annak katasztrofális következményei lehetnek - hívta fel a figyelmet Nacsa Lőrinc.
 

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó