A nemzetbiztonsági bizottság mielőbbi összehívását kéri a Fidesz
2022. szeptember 24. 11:27

Példátlan eset került felszínre, amikor Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje elárulta, hogy több milliárd forint kampánytámogatást kaptak külföldről – írta a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Halász János szombat reggeli közleményében.

A politikus, aki egyúttal a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke is, rámutatott: Márki-Zay külföldi támogatása amellett, hogy törvénytelen, még durva beavatkozási kísérlet is a magyar választásokba.

„A botrány szuverenitási és nemzetbiztonsági kérdéseket is felvet, ezért nem maradhat tisztázatlanul" – hangsúlyozta Halász, aki arra kérte Sas Zoltánt, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnökét, hogy mielőbb hívja össze a bizottságot, és tegye lehetővé az ügy feltárását.

magyarhirlap.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó