Több vármegyében dolgoznak viharkárok felszámolásán a tűzoltók
2022. augusztus 19. 22:30

Viharkárok felszámolásán dolgoznak a tűzoltók több vármegyében - közölte a katasztrófavédelem pénteken késő este az MTI-vel.

Azt írták: útra, épületre, járműre dőlt fák eltávolításához várnak segítséget az emberek, elsősorban az ország középső részén.
   
A szél több vármegye településén okozott károkat: utakra, épületekre, járművekre döntött fákat, letépte az elektromos vezetékeket.
   
A Bács-Kiskun vármegyei Kelebia és Tompa között, illetve Öregcsertő és Csoma között is fa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat.
   
Kunfehértón villám csapott egy fába.
   
A Fejér vármegyei Adonyban, a 6-os főútra kidőlt fa akadályozta a közlekedést.
   
Pest vármegyében Szigetcsép és Tököl között egy kanyarban nagyobb fa több ága hullott az úttestre.
   
A Tolna vármegyei Gerjenben, a Hunyadi utcában több ház előtt is baj történt. A vihar egy fenyőt és egy villanyoszlopot is kidöntött, egy másik fa pedig az elektromos vezetéket szakította le a villanyoszlopról - ismertették a közleményben.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
MTI Hírfelhasználó