Bakondi: veszélyesebb és szervezettebb az illegális migráció
2022. augusztus 19. 19:53

Veszélyességét, szervezettségét és nagyságrendjét tekintve is "szintet lépett" az illegális migráció - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Bakondi György azt mondta: egyre gyakrabban érkeznek nagyobb csoportokban a migránsok. Látható a szervezettség is, gyakori továbbá az erőszakosság, a fegyveres fellépés.
   
Felidézte, hogy a közelmúltban a szerb határ közelében "területszerzési összetűzés" is volt az embercsempészbandák között. Ezért is fontosnak nevezte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott egy az osztrák kancellárral és a szerb elnökkel tartandó találkozóról, azzal a céllal, hogy nemzetközi szinten elősegítsék a szervezett bűnözés, azon belül az embercsempész hálózatok felszámolását.
   
A főtanácsadó kiemelte: fokozott őrzés van a magyar határon. Az utóbbi időben Zombor térségében, a horvát határnál is csoportosulnak a migránsok.
   
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Szlovéniában hatalomra került baloldali erő a határkerítés lebontására készül. Nem tudni, hogy ez mekkora vonzóerőt jelent a balkáni útvonalon érkezők számára - jegyezte meg Bakondi György.
 

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Aradi vértanúk - Félárbócon a nemzeti lobogó
  Katonai tiszteletadás mellett, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, csütörtök reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
 • Széles hatású felfedezés kap kémiai Nobel-díjat
  Rendkívül széles hatású felfedezésért ítélték oda az idei kémiai Nobel-díjat, amely a szerves kémiát és az orvosbiológiát is előmozdította, eredményei beépültek az élettudományok szinte minden területére - mondta el Kónya Zoltán vegyész, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettes szerdán az MTI-nek.
 • Novák Katalin találkozója a máltai államfővel
  Novák Katalin államfő munkalátogatásra indult Máltára, ahol részt vesz az Arraiolos-csoport tanácskozásán, amely a végrehajtó hatalmat nem gyakorló európai államfők rendszeres találkozója - tájékoztatta a Sándor-palota szerdán az MTI-t.
MTI Hírfelhasználó