Vegyesen alakult szerdán a forint árfolyama
2022. augusztus 17. 23:30

A nap végére alig változott, vegyesen alakult szerdán a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben. Nap közben viszonylag jelentős gyengülésen esett át a forint, de a nap végére nagyjából visszatért a kora reggeli szintre.

Az eurót délután hat órakor 403,64 forinton jegyezték, nagyjából megegyező szinten a kora reggeli 403,68 forinttal. Nap közben 408 forintnál is történt jegyzés, ami egyszázalékos forintgyengülésnek felel meg.

A dollár jegyzése 397,09 forintra ment fel a kora reggeli 396,82 forintról, ami a forint 0,1 százalékos gyengülésének felel meg. Nap közben 402 forint közelében is volt jegyzés, ami akkor 1,3 százalékos gyengülés volt.

A svájci frank jegyzése 416,18 forintra csökkent délután hat órára a kora reggeli 417,94 forintról. A forint ezzel 0,4 százalékos erősödést ért el szerdán a svájci frankkal szemben. Volt viszont jegyzés 422 forint felett is, ami egyszázalékos forintgyengülés volt nap közben.

Szerda esti jegyzésén a forint 0,1 százalékkal áll erősebben az augusztusi kezdésnél az euróval, 0,4 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A forint az év eleje óta gyengült, 9 százalékkal az euróval, 22 százalékkal a dollárral és 16 százalékkal a svájci frankkal szemben.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
 • Német-magyar - Rossi: azt éreztem, túl korai a gól
  Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.
MTI Hírfelhasználó