Cser-Palkovics: Szent Istvánról Székesfehérváron a legméltóbb megemlékezni
2022. augusztus 17. 17:30

Szent Istvánról egykori koronázóvárosunkban, Székesfehérváron a legméltóbb megemlékezni nemzeti ünnepünkön - közölte Cser-Palkovics András, a város polgármestere szerdán annak kapcsán, hogy augusztus 20-i ünnepi beszédét a városban tartja Novák Katalin köztársasági elnök.

Ismertette: a nemzeti ünnepen, augusztus 20-án, szombaton délelőtt 10 órakor egy rövid kulturális műsor után tartja meg ünnep beszédét az államfő a Szent István téren. Rossz idő esetén a Városháza Díszterme ad otthont az eseménynek - tette hozzá a polgármester.

Cser-Palkovics András elmondta, hogy augusztus 20. a város legkiemeltebb ünnepe, ezért örömmel készül a köztársasági elnök szombati látogatására.

Székesfehérvár polgármestere azt mondta, hogy a városban állt az államalapító király által építtetett királyi bazilika, amely csaknem öt évszázadon át koronázások, uralkodói esküvők, temetések helyszíne volt. Hozzátette, hogy szintén Székesfehérváron bocsátotta ki éppen 800 évvel ezelőtt II. András király az Aranybullát, amelynek egyik rendelkezése volt, hogy "a szent király ünnepét, hacsak némi súlyos foglalkozás vagy betegség által nem akadályoztatunk, Székesfehérvárott tartozunk megünnepelni".
    

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
MTI Hírfelhasználó