Donáth Anna beszólt Gyurcsánynak
2022. augusztus 17. 14:35

Donáth Anna beszólt Gyurcsánynak

Kampánymosolyok. Donáth Anna, Márki-Zay Péter és Gyurcsányné Dobrev Klára Fotó: Donáth Anna Facebook-oldala

 

Látszatkeménykedés: Nagyotmondónak nevezte a baloldal kormányzásra „készülő” vezérét a Momentum EP-képviselője.

„Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket” - írta Facebook-oldalán szerdán Donáth Anna.

Mint tudjuk, Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hetek óta napi rendszerességgel azzal igyekszik lelkesíteni követőit, hogy posztjai végén megjegyzi: „készülünk”. Tehát a Momentum politikusa éppen a baloldal vezérét bírálva keménykedik.

Donáth szerint „aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken, vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni. Nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. Kitartóan és elmélyülten. A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével.”

A Momentum EP-képviselője megjegyezte, a baloldal előtt álló valódi feladat, „az ellenzék szellemi megújítása” „nem kevés időt” igényel, „amit nem lehet megspórolni és nagyotmondással helyettesíteni”.

MH
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
 • Német-magyar - Rossi: azt éreztem, túl korai a gól
  Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.
MTI Hírfelhasználó