DK: újabb brutális áramár-emelkedés jöhet
2022. augusztus 17. 14:25

A Demokratikus Koalíció szerint az év végére újabb "brutális" áramár-emelkedés jöhet, amelynek következtében sok millió magyar ember kerülhet kilátástalan helyzetbe.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese szerdai online sajtótájékoztatóján azt mondta: árampiaci szakértők véleménye szerint a már most is megduplázott áramárakhoz képest decemberre további 2,5-szeresére, összességében ötszörösére emelkedhet az áram ára.

Ez a rezsiemelésnek egy újabb brutális hullámát jelenti, ami sok millió magyar ember számára fog megoldhatatlan gondot okozni, rengetegen kerülhetnek kilátástalan, reménytelen helyzetbe - hangsúlyozta.

Arató Gergely a DK nevében azt követelte, hogy a kormány ne emelje további két és félszeresére az áram árát, valamint fejezze be a titkolózást, és hozza nyilvánosságra, milyen áron szerzi be az MVM a villamos áramot, és azt is, hogy milyen módon állapítják meg a lakossági áramárat.

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
MTI Hírfelhasználó