Robbantásra készültek az ukrán nacionalisták
2022. augusztus 15. 23:59

Egy olajvezeték elleni terrortámadást sikerült megakadályozni az oroszországi Volgográd megyében. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat szerint a robbantást az ukrán szakszolgálatok ellenőrzése alatt készítettek elő.

Robbantási kísérlet közben semlegesített Volgográd megyében a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) két orosz állampolgárt, aki az őrizetbe vételi kísérlet során fegyveres ellenállást tanúsítottak – közölte hétfőn a hatóság. Az FSZB szerint a férfiak tagjai voltak a Makszim Marcsinkevics (Tesak) neonáci videóblogger által létrehozott Resztrukt jobboldali radikális csoportnak. A bűncselekmény helyszínén lefoglaltak egy házilag előállított, nagy teljesítményű robbanószerkezetet, valamint két, éles lőszer kilövésére alkalmassá tett traumatikus fegyvert. 

A tájékoztatás szerint a szabotázs és terrorcselekmény megszervezését az ukrán különleges szolgálatok irányítása alatt a Resztrukt két tagja, az 1986-ban született, orosz állampolgárságú Andrej Csujenkov és az 1988-as születésű, ukrán állampolgárságú Jurij Ionov szervezte. Az FSZB szerint Csujenkov jelenleg az Uragan nacionalista zászlóalj tagjaként részt vesz az ukrajnai harci cselekményekben, Ionov pedig az ugyancsak szélsőséges nézeteiről ismert Azov ezred katonája és az alakulat alapítója, Andrij Bileckij közeli munkatársa. Hozzátették, az FSZB más orosz bűnüldöző szervekkel együttműködve intézkedéseket hozott annak megakadályozására, hogy Csujenkov és Ionov további bűncselekményeket kövessen el, és továbbá lépéseket tettek bűntársaik felkutatására is.

MH
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
 • Német-magyar - Rossi: azt éreztem, túl korai a gól
  Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.
MTI Hírfelhasználó