Székely Góbé Találkozó
2022. augusztus 12. 22:28

Számos, a humort nem nélkülöző és hagyományörő programon lehet részt venni a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék újabb találkozóján.

Idén is várják a látogatókat a Székely Góbé Találkozóra

Kép: archív

Humorral ötvözi a népi kultúrát a Székely Góbé Találkozó második kiadása, amelyet augusztus 12–15. között a Csíkszentgyörgy községi focipályán tartanak. Nevettető előadásokon, néptáncbemutatókon, koncerteken és sok egyéb programon vehet részt a rendezvényre kilátogató érdeklődő.

Másodjára szervezik meg a Székely Góbé találkozót Csíkszentgyörgyön, a rendezvényen színpadra lép a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék mellett Berecz András mesemondó, a Pittyes2es és Gyufa humorista trió, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, továbbá gyermekprogramokkal és tematikus sátrakkal várják a látogatókat – számoltak be szerdai sajtótájékoztatójukon a szervezők.

Vitos Imre, a Csíkszentgyörgyi Székely Góbék társulat tagja elmondta: valamikor a fellépéseik alatt került szóba, hogy jó lenne egy góbé-találkozót szervezni. Ebből nőtt ki a háromnapos rendezvény, amelynek 2019-es első kiadásán több mint tízezren vettek rész. A találkozó célja, hogy a helyi kulturális értékeinket mutassuk meg az embereknek – mondta el kérdésünkre Szabó Kamilla, a község önkormányzatának munkatársa.

A rendezvény programját Réti Zsófia Csíkszentgyörgy polgármestere ismertette. Mint elhangzott: az előadásokon és a zenés-táncos programokon kívül kulturális körsétát is szerveznek a községben, ahol a helyi épített örökség hat kiemelkedő épületét mutatják be az érdeklődőknek. Idén négynaposra tervezték a találkozót: péntektől vasárnapig kulturális programokkal, hétfőn délben pedig ünnepi szentmisével zárják a rendezvényt a Pósa-hegyi Nagyboldogasszony-kápolnánál. 

Ferencz Alpár 

szekelyhon.ro
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
 • Német-magyar - Rossi: azt éreztem, túl korai a gól
  Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.
MTI Hírfelhasználó