Sakkolimpia - Magyar győzelmek: az angolokat is megvertük
2022. augusztus 9. 13:05

Mindkét magyar válogatott győzelemmel fejezte be szereplését az indiai sakkolimpián kedden.

A svájci rendszerű viadal honlapja szerint az utolsó, 11. fordulóban a férfiak Iránt, a nők Angliát verték 2,5-1,5-re.
   
Előbbieknél az éltáblás Erdős Viktor sötéttel kikapott, az ugyanilyen színű bábokat vezető Bánusz Tamás viszont győzött, s begyűjtötte a teljes pontot a negyedik táblán játszó szövetségi kapitány, Ács Péter is. Ugyancsak világossal Berkes Ferenc nagy csatában végzett döntetlenre ellenfelével.
A nőknél az első táblán Hoang Thanh Trang, a vietnami származású magyar éljátékos sötéttel kerekedett felül riválisán, Gara Tícia viszont világossal veszített, így - mivel Lázárné Vajda Szidónia sötéttel remizett -, Gaál Zsókára várt a csapatsiker kiharcolása. A 15 éves játékos a negyedik táblán világossal diadalmaskodni is tudott, így remek egyéni mérleggel zárt a sakkolimpián, mivel két vereség mellett nyolc alkalommal is győztesként állhatott fel az asztaltól.

Mindkét csapat a 15. helyről várta a zárást, a győzelemmel várhatóan bekerülnek a tízbe.

Eredmények (a viadal honlapjáról), 11. forduló:

férfiak:

Irán-Magyarország 1,5-2,5
---------------------------------
Parham Magsoodloo (2701 Élő-pont)-Erdős Viktor (2586) 1-0

Berkes Ferenc (2649)-Amin Tabatabaei (2664) döntetlen

Pouya Idani (2641)-Bánusz Tamás (2611) 0-1

Ács Péter (2575)-Khalil Mousavi (2537) 1-0

nők:

Anglia-Magyarország 1,5-2,5
-----------------------------------
Jovanka Houska (2360)-Hoang Thanh Trang (2376) 0-1

Gara Tícia (2367)-Katarzyna Toma (2303) 0-1

Lan Yao (2274)-Vajda Szidónia (2313) döntetlen

Gaál Zsóka (2313)-Akshaya Kalaiyalahan (2158) 1-0
  

MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
 • Német-magyar - Rossi: azt éreztem, túl korai a gól
  Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.
MTI Hírfelhasználó