Kimondta Krisztus nevét a miniszterelnök
2022. augusztus 9. 01:32

Hatalmas fordulat történt a CPAC kongresszusán. Eddig a keresztény politikusok akár Brüsszelben, akár más nemzetközi fórumokon, sokszor beszéltek keresztény kultúráról, Istenről és arról, hogy hinni kell.

Senki nem merte kimondani ,hogy konkrétan kiben kell hinni. Ez a »keresztény gettókban« szokás mondták. Magunkban hiszünk, persze Istenben is, de milyen Istenben Allahban vagy sok, sok vallás Istenében? Igen, így a beszédek kimagyarázhatók voltak, elmentek a politikailag korrekt kategóriában. És ez így jó volt, hiszünk egy ismeretlen Istenben, mi meg csináljuk itt a földön a háborúinkat és az egyéb dolgainkat. Végre megtört a jég és megint egy magyar törte meg, a miniszterelnökünk.

Kimondta a názáreti Jézus nevét, akiben hinnünk kell és követni őt. Szent II. János Pál pápát idézve: »nincs olyan ellenség akit Krisztus már ne győzött volna le«. És itt meg kell állnunk. Hogyan győzött Jézus? »Békesség nektek« mondja amikor a feltámadás után belép a terembe a félelemtől vacogó tanítványok közé.

A tudománynak így a politika tudományának nagy feladata, hogy megismerje a világot, annak természet és bölcselettudományi törvényszerűségeit és segítse az embereket egy jobb életre. De van egy sokkal nagyobb feladata és ebben benne vannak a művészetek, sport, kultúrák is, mint tudományoknak a közös fő feladata. Közelebb vinni minket a legnagyobb misztérium megértéséhez, magának a názáreti Jézusnak a megértéséhez és követéséhez mindenki által.

Ez a kulcsa minden ember, minden nemzet igazi sikerének. Sajnos ezt a tudományok képviselői, benne a talán legnehezebb tudomány, a politika tudományának emberei félnek kimondani. Félnek kimondani Jézus nevét, hogy Ő az igazi vezetője egy országnak és az egész emberiségnek. Azért félnek mert azt hiszik, hogy akkor kisebb lesz az ő érdemük. De ha nem vallják meg Jézust az emberek előtt, akkor Jézus se tudja őket megvallani az Atya előtt, így pedig a meghasonlott nemzetek elpusztulnak, mind annyi már a történelem folyamán elpusztult.

Mi magyarok most hivatalosan is megtörtük a jeget a miniszterelnök vezetésével, aki a templomokon kívül is deklarálni merte, hogy ki az igazi  Urunk és vezetőnk. Maga a názáreti Jézus. Nem kell félnünk nyugodt derűvel tekinthetünk a jövőbe.”

Csókay András

mandiner.hu - Facebook
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Széles hatású felfedezés kap kémiai Nobel-díjat
  Rendkívül széles hatású felfedezésért ítélték oda az idei kémiai Nobel-díjat, amely a szerves kémiát és az orvosbiológiát is előmozdította, eredményei beépültek az élettudományok szinte minden területére - mondta el Kónya Zoltán vegyész, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettes szerdán az MTI-nek.
 • Novák Katalin találkozója a máltai államfővel
  Novák Katalin államfő munkalátogatásra indult Máltára, ahol részt vesz az Arraiolos-csoport tanácskozásán, amely a végrehajtó hatalmat nem gyakorló európai államfők rendszeres találkozója - tájékoztatta a Sándor-palota szerdán az MTI-t.
 • EU-csúcs – Az ukrajnai háború hatása Európára
  Az ukrajnai háború hatása Európa biztonságára és gazdaságára, valamint az európai együttműködés megerősítésének lehetőségei lesznek a fő témái a kontinens állam- és kormányfői csütörtöki és pénteki tárgyalásainak Prágában - közölte szerdán a cseh kormányhivatal.
MTI Hírfelhasználó