Végső búcsút vettek Törőcsik Andrástól
2022. augusztus 8. 23:55

Törőcsik András temetése az újpesti temetőben 2022. augusztus 8-án. Az Újpest 45-szörös válogatott futballistája 67 éves korában, július 9-én hunyt el. MTI/Kovács Tamás

Ma délután végső búcsút vettek Törőcsik Andrástól – a korábbi 45-szörös válogatott, zseniális labdarúgó július kilencedikén, hatvanhét éves korában hunyt el. A Újpesti Dózsa legendás játékosát Budapesten a Megyeri úti temetőben családja, korábbi játékostársai, szurkolói és tisztelői kísérték utolsó útjára.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a szomorú esemény előtt az egyik sarokban a kispestiek (többek között Détári Lajos, Esterházy Márton, Garaba Imre, Nagy Antal), a másikban az angyalföldiek (Kiss László, Komjáti András, Tóth Bálint) és a ferencvárosiak (Nyilasi Tibor, Martos Győző, Mucha József, Szokolai László, Wukovics László) gyülekeztek. Persze az újpestiek voltak a legtöbben, Zámbó Sándor, Kiss Sándor, Bácsi Sándor, Véber György, Kovács Zoltán, Szlezák Zoltán, Tamási Zoltán – megszámlálhatatlan nagyszerű játékos érezte úgy, el kell köszönnie a legendától. Zenészek is lerótták kegyeletüket: Charlie és Freinreisz Károly is fontosnak tartotta, hogy elbúcsúzzon az egykori futballistától.

Ott volt „Törő” utolsó újpesti edzője, a 84 esztendős Temesvári Miklós, az Újpesten is edzősködő Kisteleki István, az MLSZ korábbi elnöke, beszédet mondott Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője, Déri Tibor, Újpest polgármestere és Dunai II Antal, Törőcsik András egykori klubtársa. 

MNO - NSO - MTI
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
 • Német-magyar - Rossi: azt éreztem, túl korai a gól
  Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.
MTI Hírfelhasználó