Örül Magyarország nyomás alá helyezésének Karácsony
2022. augusztus 8. 21:55

Karácsony Gergely főpolgármester örvendetesnek nevezte, hogy Magyarország nem tudta megakadályozni az EU szankcióit Oroszország ellen – derült ki egy ma kiszivárgott videóból. Az elemző szerint így már kézzelfogható bizonyíték is van arra, hogy a baloldal hazánk ellen dolgozik.

Örömét fejezte ki Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, hogy Magyarország nem tudta megakadályozni az Európai Unió (EU) szankciós csomagját. Egy, a Deák Dániel politikai elemző által frissen közzétett videó arról tanúskodik, hogy Karácsony szerint a magyar kormány rossz oldalon áll az ukrán–orosz konfliktusban. A városvezető kifejtette: az unió nagy nyomás alá fogja helyezni a magyar kormányt, mert a kabinet rá van szorulva az EU támogatására. Hozzátette:

az EU rendelkezésére állnak olyan eszközök, melyekkel jobb belátásra tudja bírni a magyar kormányt.

Az elemző szerint ebből is világossá vált, hogy „Európa-szerte a kirívóan magas energiaárakat és gazdasági nehézségeket Brüsszel elhibázott szankciói okozták”. Hozzátette: „a nemzetközi baloldal felelőtlen szankciós politikája, és a hazai baloldal feltétel nélküli szervilizmusa” vezetett a mostani helyzethez.

Mint arról beszámoltunk nemrégiben, egy magát az ukrajnai Kijev polgármesterének kiadó ál-Klicsko hívta fel több nyugat-európai nagyváros polgármesterét, köztük a budapestit is. Gyaníthatóan Karácsony késve észlelte az átverését, mert csak órákkal azután tette közzé a vele történteket, hogy a sajtóban több helyen is megjelent.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Felsőpulyán a nemzetpolitikai eredményekről
  A nehéz politikai és gazdasági helyzetben az a legfontosabb, hogy megőrizzük az elmúlt tizenkét év nemzetpolitikai eredményeit - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton telefonon az MTI-nek.
 • Születésnapot ünnepelt a Lámpás'92 Alapítvány
  Közösen ünnepelte születésnapját szombaton a 30 éves Lámpás'92 Alapítvány és a 25 éves ÉTA Országos Szövetség Gödön a L'Art Fest keretében.
 • Átsüt a remény
  Az EU klímapolitikája teljességgel megvalósíthatatlan. Csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha visszasüllyedünk a középkori életszínvonalra. Minden erőnkkel munkálkodnunk kell tehát az önfelszámolásra törekvő politika következményeinek elhárításán – forgalmaz Szarka László Csaba.
MTI Hírfelhasználó