Ma sem ússzuk meg szárazon, többfelé is záporokra kell számítani
2022. július 7. 10:20

Nyugat felől előbb fátyolfelhők, később már vastagabb felhők is érkeznek, ugyanakkor a keleti országrészben zömmel napos, gomolyfelhős idő várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Számottevő, kiterjedt csapadékra leginkább a Dunántúl nyugati és délnyugati részén lehet számítani, máshol csak helyenként fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik. Zivatarban viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 23 és 30, késő este 16 és 23 fok között alakul.

(Fotó: met.hu)

Estére, az ország keleti felében is megnövekszik a felhőzet, mindazonáltal a déli országrészben lesz vastagabb a felhőtakaró, majd az éjszaka második felében a Dunántúlon már csökken a felhők mennyisége. Egyre inkább a Dél-Alföldön fordulhat elő eső, zápor. Hajnaltájt a Dunántúlon már élénkülni kezd az északi, északnyugati szél.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 12 és 19 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtök éjfélig

(Fotó: met.hu)

A déli óráktól nyugat felől ismét megnő a zivatarhajlam, legnagyobb területi lefedettséggel az ország délnyugati harmadában fordulhatnak elő, arrafelé felhőszakadás is társulhat hozzájuk.

Kisebb számban a Dunántúl északkeleti, északi részein, illetve a Duna-Tisza közén is előfordulhat zivataros góc. Az esti órákban várhatóan fokozatosan lecseng a zivatartevékenység.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó