Több mint száz határsértő Csongrád-Csanád megyében az éjszaka
2022. július 7. 09:58

A magyar, cseh és osztrák rendőrök a katonákkal együttműködve több csoportban 125 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében csütörtökre virradó éjszaka, és elfogtak két embercsempészt - közölte a rendőrség honlapján.

A Mórahalom és Kiszombor közigazgatási területén feltartóztatott csoportok tagjai ellenőrzésük során szír, indiai, tunéziai, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat.

A magyar és cseh rendőrök a katonákkal éjfél előtt Mórahalmon egy német személyautót ellenőriztek, amelyet egy holland férfi vezetett. A járműben rajta kívül még kilenc férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. Egy órával később Domaszék külterületén ellenőriztek egy lengyel gépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a járműben további négy férfi utazott, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A rendőrök az 50 éves és a 33 éves sofőrt előállították, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó