Kárpátjáró nagycsaládosok
2022. július 5. 23:53

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének túrázó csapata ezúttal Kárpátalja nevezetességeit kereste fel.

Kárpátjáró nagycsaládosok

MegosztásFacebookTwitterTelegramViberEmail

“Újra és újra rácsodálkozom, hogy az ifjú generáció tagjai mennyi energiával vannak tele” - fogalmazott Horváth Zoltán, aki ezúttal a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének túrázó csapatát vezette szebbnél szebb helyekre.

Július 2-án ezúttal a vízeséseké volt a főszerep, melyek ebben a meleg időszakban népszerűbbek, mint bármikor. A gyalogtúra a korábban tervezett időpontban a korlátozások miatt meghiúsult,

így nagy öröm volt az érdeklődők számára, hogy újra látogathatóak Kárpátalja kincsei.

A közel 50 fős csapat kora reggel indult útnak az akkor még esős és borús időjárási viszontagságok mellett, ám az első állomáshoz érve napsütés fogadta őket.

Az első úti cél a Szökellő-vízesés volt, ahol megismerkedhettek a helyszín adottságaival, hűsöltek és fotózkodtak. Ezután a rónafüredi vízeséseket keresték fel, ahol párját ritkító látvány tárult eléjük. Végül a történelmi jelentőségű nevickei várhoz vezetett az út.

A program szervezésénél fontos szempont volt, hogy a túratáv a gyerekek számára is élvezhető legyen, akik kimeríthetetlen energiával teljesítették az útvonalat.

Az ehhez hasonló túrák összefogó erővel bírnak, melyek még inkább megerősítik az embereket abban,

hogy Kárpátalja egyedülálló természeti kincsekkel rendelkezik.

Érdemes ezeket felfedezni!

A program megvalósulásáért köszönet illet a magyar kormányt és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

Orosz Krisztina
a KMNE munkatársa 

karpatinfo.net
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó