A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a békét képviseli Mezőtúron
2022. július 5. 20:57

Szűcs Dániel alpolgármester, a Fidesz-KDNP jelöltje olyan politikai közösség tagja, aki a békét és a biztonságot képviseli Mezőtúron - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedden a Jász-Nagykun-Szolnok megyei városban, arra kérve a helybélieket, hogy szavazzanak a jelöltre a július 17-ei időközi polgármester-választáson.

Kocsis Máté a helyi közösségi házban rendezett lakossági fórum előtt újságíróknak arról beszélt: Szűcs Dániel a jelöltek közül az egyetlen, aki bizonyítottan jól tud együtt dolgozni Herczeg Zsolt korábbi polgármesterrel, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével.
   
Mezőtúr számára a legtöbb lehetőséget tudja kiaknázni, ismeri a város ügyeit, a képviselő-testület többsége is támogatja; azt képviseli, hogy a magyar családok mindennapjai könnyebbek legyenek és Mezőtúr folyamatosan fejlődjön - mondta a kormánypárti politikus Szűcs Dánielről, akiről úgy fogalmazott: ő az esélyes jelölt, de "ezt az esélyt győzelemre is kell váltani".
   
Herczeg Zsolt úgy mutatta be a jelöltet: 2010 óta dolgozik vele, az alpolgármesteri tisztséget 2020 óta tölti be.
   
Mint mondta, április 3-án őt a választópolgárok országgyűlési képviselőnek választották, az alpolgármester azóta vezeti a várost. "Bebizonyította, hogy alkalmas feladatra."
   
Kitért arra is, hogy maguk mögött tudhatják a kormány támogatását, és nagyon jó a kapcsolat a megyei önkormányzattal is.
   
Hubai Imre (Fidesz-KDNP), a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta: a megye és a térség önkormányzatai minden segítséget meg fognak adni Mezőtúrnak és Szűcs Dánielnek.
   
Szűcs Dániel arról beszélt, hogy az elmúlt tizenkét évben a közös erőfeszítéseiknek köszönhetően számos eredményt értek el Mezőtúron, de még sok a tennivaló.

Céljának nevezte, hogy "minden generáció megtalálja Mezőtúron a számítását".
   
A polgármesteri tisztségért hárman indulnak a július 17-i időközi választáson: Szűcs Dániel mellett Fekécs Gábor, a TEKE (Tegyünk Együtt Közösségünkért Egyesület) Mezőtúr képviseletében és a független Nagy István.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó