Vizes vb 2022 - Több mint, két hétig ismét Magyarországra figyelt a világ
2022. július 4. 00:25

Milák Kristóf olimpiai, háromszoros világ-, Európa- és ifjúsági olimpiai bajnok úszó (b) és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a vizes világbajnokság záróünnepségén a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. július 3-án. MTI/Illyés Tibor

Két hétig ismét Magyarországra figyelt a világ, hiszen öt év után ismét Budapest rendezte a vizes világbajnokságot. Hazánknak csupán négy hónapja volt felkészülni, miután Japán visszamondta a rendezést. A magyar csapat végül 5 éremmel a 10. helyen végzett, 2 arany, 2 ezüst és egy bronzérmet szereztek sportolóink. – hangzott el az M1 Híradójában.

Tizenhét év után ismét a vb címért ugorhattak medencébe a lányok szombaton. A döntőre teljesen megtelt a Margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, csaknem hatezren szurkoltak a magyar csapatnak. Bár a hangulatra az egész tornán nem lehetett panasz. Tömött lelátok várták a lányokat, fiúkat egyaránt.

A szombat esti meccsen Novák Katalin köztársasági elnök is a lelátón szurkolt a férjével együtt. Az államfő a közösségi oldalán több képet és videót is megosztott, ahogy a KSI-s lányokkal együtt drukkoltak.

A magyar női vízilabda-válogatott végül ezüstérmet szerzett a vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott az Egyesült Államoktól a Margitszigeten.

A csapat 2013-as barcelonai bronzérem után állhatott ismét dobogóra világbajnokságon. Most az ezüstérmeket Novák Katalin köztársasági elnök adta át.

Bár a döntőt elvesztettük, a szurkolók elégedetten távoztak a mérkőzés után.

Azonban nem ez volt az egyetlen magyar siker a vb-n. Az úszó Milák Kristóf 100 és 200 méter pillangón is aranyérmet szerzett, a nyíltvízi úszóknál a váltó második, Gálicz Péter pedig 25 kilométeren harmadik helyen csapott a célba.

Két hétig ismét Magyarországra figyelt a világ, hiszen öt év után ismét Budapest rendezte a vizes világbajnokságot. Hazánknak csupán négy hónapja volt felkészülni, miután Japán visszamondta a rendezést. Így 2017 után, beugró országként adhattunk otthont újra a kontinensviadalnak.

A világbajnokságra érkező külföldiek is elégedettek voltak a szervezéssel, sokakat a város szépsége is teljesen magával ragadott.

A vizes sportok kedvelői néhány év múlva ismét visszatérhetnek Magyarországra, hiszen 2027-ben ismét Budapest rendezi a világ egyik legnagyobb sporteseményét, a vizes világbajnokságot. Immár nem beugróként.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó