Még két nap a hőségriasztásból
2022. július 3. 09:35

A viszonylag friss éjszaka után vasárnap hétfőig fokozódó hőség várható, amelynek egy hidegfront vet véget kedden – olvasható a met.hu oldalán.

(Forrás: OMSZ)

A hét utolsó napján napos időre van kilátás általában kevés felhővel. Legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A többnyire gyenge vagy mérsékelt északi, északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 30, 36, késő este általában 24, 31 fok között alakul.

A Dunántúl nyugati, északnyugati felén vasárnap is visszafogottabb lesz a nappali felmelegedés, keletebbre ugyanakkor továbbra is meghaladja a napi középhőmérséklet a 25, az Alföldön a 27 fokot. Az UV-sugárzás a nagyon erős, akár az extrém szintet is elérheti.

Az országos tiszti főorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás.

(Forrás: OMSZ)

Kedden hidegfront érkezik. A jövő hét második felében pedig tartós északi, északnyugati áramlás valószínű, amellyel változó nedvességtartalmú, a mostaninál hűvösebb levegő érkezik fölénk.

hirado.hu - met.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó