Szilágyi: Kárpátalja néptánca és népzenéje a magyar kultúra része
2022. július 2. 23:55

Kárpátalja kincsei, a néptánca és a népzenéje része az egyetemes magyar kultúrának, ezért fontos őrizni, ápolni és átadni a jövő generációjának - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton Sátoraljaújhelyen.

Szilágyi Péter a Rákóczi Szövetség XXVI. kárpátaljai népzene-, néptánc- és kézművestáborában az MTI-hez eljuttatott hangfelvétel szerint megköszönte a táborozók szüleinek, hogy időt és pénzt nem kímélve elhozták ide gyerekeiket, magyar oktatási intézménybe járatják őket, és minden lehetséges módon támogatják azt, hogy az ottani magyarság megmaradjon, hiszen - fogalmazott - ezek a fiatalok alkotják majd a jövőben a kárpátaljai magyarság "gerincét".

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a Rákóczi Szövetség már évek óta Sátoraljaújhelyen rendezi meg a táborait, így ez a helyszín "15 millió magyar táborhelye".

Szilágyi Péter kitért arra is, hogy ugyan nehéz most a helyzet Kárpátalján, de a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy segítsen az ott élőknek, és segítse az ukrajnai háborúban szenvedőket.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó