Soltész Miklós: minden templomra szükség van, minden templom üzenet
2022. július 2. 22:15

Minden templomra szükség van, minden templom üzen és minden templom fontos - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton a Vas megyei Szakonyfaluban.

Soltész Miklós a Sarlós Boldogasszonynak szentelt, felújított katolikus templom ünnepén úgy fogalmazott: "nagyon nehéz időket élünk, de én hiszek abban, hogy sok-sok imával a békességet ki lehet könyörögni".

"Ha egy nép, egy nemzet kiimádkozza a békességet, hiszem, hogy elkerüli a háború pusztítása, ha pedig egy közösség ereje a békesség lelkületét sugározza, megéri templomainkat megújítani és megszépíteni" - mondta az államtitkár.

Soltész Miklós emlékeztetett arra, hogy korábban megújult a szlovén nemzetiség által lakott térségben Felsőszölnök és Szentgotthárd temploma is.

Rogán Valéria (Fidesz-KDNP), Szakonyfalu polgármestere a megújult templomban tartott püspöki szentmisét követően elmondta: a templomfelújítás 64 millió forintba került, ahhoz több mint 36 millió forint kormányzati támogatást kaptak, és 11 millió forinttal járult hozzá a Szerencsejáték Zrt. is.

A felújítás során megoldották a százéves templom szigetelését, külső és belső festését, felújították az orgonát, a karzatot, az oltárt és a padokat is.

A szentmise előtt Székely János megyés püspök megáldotta a templomot, ezt követően pedig szentbeszédében úgy fogalmazott: a templom a találkozás helye ember és ember között, de találkozás az ember és Isten között is.

"A templom égre mutató tornyaival őre az emberi méltóságnak, őre a házasságoknak, és őre az emberi életszentség lehetőségének" - mondta.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó