Vizes vb 2022 - A spanyolok végeztek az ötödik helyen a női vízilabdatornán
2022. július 2. 19:55

A spanyol válogatott végzett az ötödik helyen a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután a szombati helyosztón 8-5-re legyőzte az ausztrál csapatot.

A spanyolok az előző két világbajnokságon döntősök voltak.

Magyarország 20 órától a legutóbbi három vb-n és olimpián győztes Egyesült Államokkal találkozik a fináléban.

Eredmények, női vízilabda:

az 5. helyért:
Spanyolország-Ausztrália 8-5 (2-0, 1-1, 3-1, 2-3)

korábban:

a 3. helyért:
Hollandia-Olaszország 7-5 (1-2, 1-2, 2-0, 3-1)

A holland válogatott végzett a harmadik helyen a magyarországi vizes világbajnokság női vízilabdatornáján, miután a szombati bronzmérkőzésen 7-5-re legyőzte az olasz csapatot.

A hollandok, akik a négy között a magyaroktól kaptak ki, két negyed után még kétgólos hátrányban voltak a házigazdát a csoportkörben legyőző olaszokkal szemben, azonban a 64 százalékkal védő Laura Aarts vezetésével fordítani tudtak.

A hollandok legutóbb a 2015-ös világbajnokságon állhattak dobogón, akkor a második helyen végeztek. Egy arany- és négy ezüstérem után ez az első harmadik helyezésük.

a 7. helyért:
Görögország-Franciaország 16-7 (5-2, 3-1, 5-2, 3-2)

később:

döntő:
Magyarország-Egyesült Államok 20.00

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó