Nehézsúlyú zsarolókra csaptak le a TEK kommandósai
2022. július 2. 12:40

A TEK kommandósai és a rendőrök szerda hajnalban előállítottak kilenc férfit, akiket súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével gyanúsítanak – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon szombaton.

A Budapestet, Érdet, Szigethalmot és Szigetszentmiklóst érintő kilenc helyszínre 50 rendőr és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vonultak ki, hogy elfogják a gyanúsítottakat.

A banda tagjai, akiknek egy része a rendőrök előtt ismert volt, május végén egy szigetszentmiklósi éttermet „támadtak be”, ahogy a rendőrségi közlemény fogalmaz.

A helyszínre kiérkező kilenc férfi megfenyegette a tulajdonost, hogy ha nem fizet, akkor „válogatott módszerekkel fogják átalakítani a fejét”.

Ráadásul az esti bevételre is igényt tartottak.

A megfenyegetett tulajdonos eleget tett az erőszakos fenyegetésének és berekesztette az összejövetelt.

A bíróság elrendelte a hat férfi azonnali letartóztatását, míg három társuk szabadlábon védekezhet.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai vizsgálják, hogy további hasonló jellegű bűncselekmények köthetők-e a gyanúsítottakhoz – áll a közleményben.

 

hirado.hu
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó