Földrengés rázta meg Japánt és a Szahalin-szigetet
2022. július 2. 11:55

Erős, a Richter-skála szerinti 6,6-os erősségű földrengést rögzítettek Szahalin déli partjainál szombat hajnalban. Röviddel korábban valamivel gyengébb, 5,9-es erősségű földrengést regisztráltak a japán Hokkaido sziget és Szahalin közötti La Pérouse-szoros területén. Sérültekről vagy károkról még nem érkezett jelentés.

Az orosz tudományos akadémia geofizikai szolgálatának kamcsatkai részlege azt közölte, hogy a Szahalin déli partjainál bekövetkezett földrengés 320 kilométer mélyen volt, epicentruma 1191 kilométerre volt Szevero-Kurilszk településtől.

Nem sokkal korábban a japán meteorológiai szolgálat 5,9-es erősségű földrengést rögzített a Hokkaido és Szahalin közötti La Perouse-szoros területén. A rengéseket Hokkaido és Aomori prefektúrákban lehetett érezni. A japán szakszolgálat jelezte, hogy nem fenyeget cunami.

Kép

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó