„Mama, nézd, megcsináltuk” – a nagyijának üzent a nap magyar hőse
2022. június 30. 16:40

„Mama, nézd, megcsináltuk” – a nagyijának üzent a nap magyar hőse

Gálicz Péter ünnepli a bronzérmét a vizes vb-n (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Nagy meglepetésre Gálicz Péter bronzérmet szerzett a budapesti vizes világbajnokságon, miután a nyílt vízi úszók versenyében a legkeményebb távon, 25 kilométeren óriási hajrával a harmadik helyen csapott a célba a Lupa-tavon. A ferencvárosi versenyző kereste a szavakat a sikere után, mert ő sem számított ilyen jó eredményre.

– Leginkább saját magamat leptem meg ezzel a bronzéremmel, mert egyáltalán nem számítottam rá – vallotta be Gálicz Péter az M4 Sport kamerája előtt, miután a hazai vizes vb legnagyobb magyar meglepetését szerezve dobogóra állt huszonöt kilométeren.

– Még keresem a szavakat, mert nem hittem, hogy egy bronzéremről kell majd beszélnem – tette hozzá Gálicz. – Arra készültem, hogy elmondom majd, milyen jó kis verseny volt ez, milyen szép az hatodik vagy a nyolcadik hely. Na de bronzérem? Erre nem is gondoltam.

GÁLICZ  Péter

Gálicz Péter a Lupa-tavon vb-bronzérmes lett. Fotó: Szigetváry Zsolt

Gálicz láthatóan elérzékenyült, és kifejezte a háláját mindazoknak, akik segítették a pályafutását, kezdve az összes edzőjével és versenytársával, nem megfeledkezve azokról, akik végigülték miatta a verseny öt óráját, persze kiemelve a szüleit, a családját. A nagymama még üzenetet is kapott tőle:

A nagymamámhoz szólnék, aki valószínűleg néz most a tévében: nézd, mami, megcsináltuk, megvan!

Gálicz külön kitért az úszással már felhagyó Székely Dánielre is, akivel három évig együtt edzett, és megmutatta a kamerának azt a szemüveget, amit miatta használt a versenyen.

A 22 éves úszó a tavalyi Eb-n még nyolcadik lett a Lupa-tavon, az volt az eddigi legjobb eredménye felnőtt világversenyen, juniorként vb-hatodik volt 2018-ban és Eb-harmadik 2019-ben. Most meglepetésre világbajnoki bronzérmet szerzett.

 

 

MNO
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó