Kövér: a világbajnokság ünnep a versenyzőknek, a szurkolóknak
2022. június 30. 16:35

Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b2) beszédet mond a budapesti vizes világbajnokság szervezői tiszteletére adott fogadáson az Országház Vadásztermében 2022. június 30-án. Az asztalnál  Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára (legelöl, j). MTI/Soós Lajos

A vizes világbajnokság ünnep a versenyzőknek, ünnep a szurkolóknak és ünnep mindazoknak, akik - túl a gazdasági előnyökön - hisznek abban, hogy a sport összeköti a nemzeteket, elősegíti egymás jobb megértését és ezzel a béke ügyét szolgálja - mondta az Országgyűlés elnöke csütörtökön, amikor a budapesti vizes világbajnokság szervezőit fogadta a Parlamentben.

Kövér László úgy fogalmazott: a magyar nemzet büszke arra, hogy olimpiai nemzet, az ország lélekszámához viszonyítva "miénk a legtöbb aranyérem".

Talán nem véletlen, hogy az első olimpiai úszó aranyérem egyszersmind az első magyar olimpiai aranyérem. Ez az érem egy kitűnő sportemberé: Hajós Alfrédé - mondta.
Kiemelte: a magyar sportolók nagyszerű teljesítményekkel írták be magukat a vizessportok egyetemes történelmébe.

"Önök azért vannak itt, mert egy újabb fejezetet írnak ebbe a történelemkönyvbe" - fordult a vendégekhez, hangsúlyozva: ez a világbajnokság újra lehetőséget adott, hogy ismét valami nagyszerű dolog születhessen.

Kövér László a Gondviselés nagy ajándékának nevezte, hogy ilyen nehéz időkben a világbajnokság újra egymás mellé ültette az embereket, és tudnak örülni mindannak, ami szép a sportban.

Magyarország büszke arra, hogy részt vehetett ennek a nagyszerű ügynek a sikerre vitelében, a szervezés munkájában - hangsúlyozta.

Kövér László azt kívánta, találkozzanak minél hamarabb egy sportra sokkal alkalmasabb, békésebb világban, és írjanak akkor is történelmet.

Az ünnepi fogadáson részt vett Husszein al-Musszalam, a FINA elnöke, a szervezet elnöksége, a világbajnokság szervezői és Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.    

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó