Fidesz: A baloldal nem támogatta az inflációcsökkentő intézkedéseket
2022. június 30. 15:45

A "háborúpárti baloldal" nem támogatta az inflációcsökkentő intézkedéseket - írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A nagyobbik kormánypárt Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselőjének sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált, miszerint "nem a háború, hanem Orbán Viktor miniszterelnök a gyenge forint és a megállíthatatlan infláció oka".

A Fidesz közleményében azt írta: "ha Gyurcsányékon múlna, a magyarokat az elmúlt hét hónapban sem védte volna semmiféle árstop, mivel a háborúpárti baloldal nem támogatta egyik inflációcsökkentő intézkedést sem".

Hangsúlyozták: a háborús inflációnak és a fenyegető háborús gazdasági válságnak csak a béke vethet véget.

A Fidesz-KDNP - tették hozzá - "a béke pártján áll", ezért szorgalmazza, hogy mihamarabb legyen tűzszünet, és kezdődjenek meg a béketárgyalások.

"Ha lesz béke, nem lesz háborús infláció" - írta közleményében a Fidesz.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó