Kövér László: Vietnám kiemelten fontos partnerünk
2022. június 27. 14:20

Magyarország számára Vietnám a délkelet-ázsiai térség egy kiemelten fontos partnere - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Budapesten. A házelnök az Országházban fogadta Vuong Dinh Huet, a vietnami nemzetgyűlés elnökét, és közösen tett sajtónyilatkozatukban fontos célnak nevezte a kétoldalú gazdasági kapcsolatok további fejlesztését.

Magyarország egyelőre komoly deficittel bír ebben a relációban, „ami sok munkát ad még a magyar gazdaság szereplőinek” - fogalmazott. Hozzátette: van egy olyan ágazat - az agrárgazdaság területe -, ahol a magyar export volumene felülmúlja az importot.

Vuong Dinh Hue hangsúlyozta: Magyarország és Vietnám ugyan földrajzilag távol van egymástól, de hosszú történelmi barátság köti össze őket. Látogatása alkalmával megerősítették a két ország stratégiai együttműködését - fűzte hozzá.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó