Újabb vonalon ingázhatunk emeletes vonattal
2022. június 26. 19:45

Újabb KISS emeletes motorvonatot vett át a MÁV-START, a 35. járművet hétfőtől a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon utazók vehetik igénybe.

A MÁV az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, az átvett járművek napi szinten közlekednek a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Esztergom, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon. Hétvégén Budapest, Szolnok, Debrecen és Nyíregyháza között egyes sebesvonatokban is KISS motorvonat jár.

Kitértek arra, hogy a tavalyi siker után május 16-tól újra emeletes vonattal is elérhető a Balaton, hétvégente és ünnepnapokon a Dunakanyar és Fonyód közötti oda-vissza közlekedő Jégmadár expresszvonatban. A főszezoni menetrend életbelépésével, emellett június 18-tól további vonatokban állított be KISS-t a vasúttársaság.

Ezeken a járatokon 12 kerékpár is szállítható. A zsúfoltság elkerülésére a KISS vonattal közlekedő járatokra kötelező helyjegyet váltani, ha kétkerekűvel utazik valaki, akkor a kerékpárra is. A jegyek megválthatók elővételben a pénztárakban, az automatáknál és az online felületeken is.

A közlemény szerint a megrendelt 40 darabos flottából már csak öt szerelvényt vár a MÁV-START. Várhatóan december végéig ezek a KISS vonatok is megérkeznek a vasúttársasághoz – olvasható a közleményben.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó