Korosztályos kajak-kenu Eb - Magyar éremeső vasárnap
2022. június 26. 19:40

A magyar versenyzők parádés teljesítménnyel hét arany-, öt ezüst- és három bronzérmet szereztek vasárnap a belgrádi ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokságon, így összesen tíz első, hét második és három harmadik hellyel zárták a viadalt, és az éremtáblázaton az élen végeztek.

Ötszáz méteren a fiatalabb korosztályban győzött Kiskó Réka és Kollek Bálint (mindkettő K-1), Győre Panna (C-1), a Kiskó, Szegedi Angelina, Nemes Réka, Kiss Janka összeállítású kajaknégyes, a Kiss Ágnes, Molnár Csepke kenupáros és az egy nappal korábban 1000 méteren is győztes Lugosi Gergely, Uhrin Dávid kenus duó.

Debreczeni Lora és Pólai Petra (K-2), valamint az Ozsgyáni Bence, Hidvégi Zalán, Hidvégi Hunor, Keller Gergő összeállítású kajaknégyes másodikként zárt, míg Osgyáni és Keller kettőse harmadik lett.

A viadal honlapja szerint az U23-asoknál 500 méteren a Szellák Szabina, Újfalvi Laura, Draviczki Dóra, Decsi Dorina kajakos kvartett és az Opavszky Márk, Fodor Bence kajak kettes másodikként, a Biben Karina, Bakó Olga kajakpáros pedig harmadiként ért célba.

Kétszáz méteren három dobogós helyet gyűjtöttek a magyarok, mindet az ifik között: Kiss Ágnes nyert C-1-ben, Győre Panna és Benkucs Kira második lett C-2-ben, Kiskó Réka pedig harmadikként zárt K-1-ben.  

Az első döntős napon, szombaton, 1000 méteren öt érem volt a termés: az ifjúságiaknál Hidvégi Hunor és Nemes Réka megnyerte a kajak egyesek versenyét és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid kenus duó is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Ugyancsak az ifjúságiak között második lett a Szakács Botond, Samu Péter kajak kettes. Az idősebbek között K-1-ben Bakó Olga a második helyen végzett.

MTI
Címkék:
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó