Donald Trump nem szigorítana a fegyverszabályozásokon
2022. május 28. 15:40

A világunkban jelenlévő gonosz nem indok arra, hogy lefegyverezzük azon fegyverszerető állampolgárainkat, akik tudják, hogyan kell használni azokat − fogalmazott Donald Trump korábbi amerikai elnök az Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) éves találkozóján pénteken Houstonban. Hozzátette; éppen a gonoszság jelenléte a legjobb indok arra, hogy miért szükséges a fegyverviselés. Trump odaszúrt Greg Abbott texasi kormányzónak is, aki a körülményekre való tekintettel − a héten történt 21 halálos áldozatot követelő uvaldei iskolai lövöldözésre − az előzetes tervekkel ellentétben nem vett részt az eseményen.

Egyesekkel ellentétben én nem okozok csalódást azzal, hogy nem jelenek meg

− mondta Trump. 

A korábbi elnök beszédében kitért arra is, hogy míg Ukrajnát dollármilliárdokkal támogatja Washington, addig saját iskolái és a gyermekek biztonságára nem fordít elég erőforrást. 

Ha az Egyesült Államok milliárdokat tud küldeni Ukrajnának, akkor azt is meg kell tudnunk tenni, hogy gyermekeink biztonságban legyenek az országban − mutatott rá Trump. Hozzátette; Irakban és Afganisztánban a semmire költöttek el hatalmas összegeket nemzetépítés címszóval, ezeket a forrásokat hatékonyabban is fel lehetett volna használni, például az amerikai iskolák védelmének biztosítására. 

Az amerikai fegyverlobbi legnagyobb eseményével egy időben a helyszínen ellentüntetést is szerveztek, pár százan vettek részt rajta, akik a fegyverszabályozások szigorítását követelték. 

Donald Trump nem szigorítana a fegyverszabályozásokon

Donald Trump korábbi amerikai elnök az NRA éves találkozóján, 2022 május 27-én, Houstonban (Fotó: Getty Images/Brandon Bell)

mno - Bloomberg
Címkék:
  • A baloldalnak a legnagyobb vereséget is nehezére esik beismerni
    Mi az uniós vitákban soha nem a különállásra vagyunk büszkék, sőt sajnáljuk, ha egyedül kell kitartanunk, de ez elengedhetetlen, ha olyan döntéseket kell megakadályozni, amelyek Magyarország érdekeit figyelmen kívül hagyják – nyilatkozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a hirado.hu-nak.
  • Drágítaná a parkolást Karácsony
    Budapest évek óta szenved a fővárosi vezetés átgondolatlan kapkodásából fakadó hatalmas közlekedési dugók miatt, de ősztől Karácsony Gergely és stábja még a parkolási díjak általános emelésével is nehezíti majd az autósok életét. A legdrágább helyeken 600 forint lesz egy óra várakozás, s ott este 10 óráig lesz fizetős a parkolás. Mindeközben Karácsonyék jelentősen csökkentik az ingyenes parkolás lehetőségét.
  • Kétmilliós fizetést adna élettársának Jakab Péter
    A Metropol értesülése szerint a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készíti elő a Jobbik bukott elnöke. Már meg is született az erről szóló tervezet, ami teljhatalommal ruházza fel őt. Jakab, miközben a szexbotrányba keveredett Földi István elnökjelöltségét támogatva lényegében visszatérésre készül, a parlamenti frakció pénzügyi kereteit is teljes egészében meg akarja szerezni – olvasható az oldalon.
MTI Hírfelhasználó