Kiemelt ösztöndíjprogram fővédnöke lett Novák Katalin
2022. május 26. 23:20

Novák Katalin köztársasági elnök vállalta a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét.

Novák Katalin csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, „a fiatal tehetségek támogatása az egyik szívügyem volt eddig is, és ezután is az marad. Ezért örömmel vállaltam a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét”.

Az államfő emlékeztetett: a három évvel ezelőtt indult a program a legkiemelkedőbb képességű magyar diákoknak teszi lehetővé, hogy állami segítséggel szerezzenek diplomát a világ legjobb egyetemein. Az elmúlt években az ösztöndíj már 170 fiatalnak segített a felvételije és a tanulmányai finanszírozásában – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a „Stipi-ösztöndíjra” már idén is jelentkezhetnek a Nemzeti tehetség Központ oldalán azok a diákok, akik „mernek nagyot álmodni és belevágni egy hatalmas kalandba”.

A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának B komponensére azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt.

Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig. Az ösztöndíjra június 13-ig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését a www.ntk.hu oldalon. Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint, fejenként akár 27 millió forint is elnyerhető.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Fantasztikus ezüstérmet szerzett a magyar váltó a csapatversenyben
    Óriási bravúr a Lupa-tavon. Világbajnoki ezüstérmet szerzett a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű magyar váltó a nyíltvizi úszók csapatversenyében. Betlehem óriásit úszott, a végén Rasovszky célfotóval győzte le az 1500 méter budapesti világbajnokát, Gregorio Paltrinierit, aki szombaton csaknem világcsúcsot úszott a Duna Arénában.
  • Ez a száz nap nem fog változtatni az ezeréves magyar-lengyel barátságon
    A magyarokat és lengyeleket szándékos dezinformációkkal ugrasztja össze a sajtó – mondja lapunknak a lengyel szejm külügyi bizottságának elnöke. Marek Kuchciński megértően fordult a kárpátaljai magyarok problémái felé is, de szerinte a vitákat könnyebb lesz rendezni, ha Ukrajna EU-tag lesz.
  • Brutális áremelésre készülnek Karácsonyék Budapesten
    Brutálisan emelnék a budapesti parkolási díjakat Karácsony Gergelyék, tovább nehezítve ezzel a fővárosi autósok életét. A fővárost 4 zónára osztanák, a belső zónában 600 forintba kerülne egy óra parkolás. Az autóklub jogi bizottságának elnöke szerint Karácsony Gergely terveinek semmilyen szakmai indoka nincs – hangzott el az M1 híradójában.
MTI Hírfelhasználó