Bumeránghatású hisztériakeltés: elutasították a Luc Besson elleni vádakat
2022. május 24. 20:57

A párizsi fellebbviteli bíróság elutasította a többszörös nemi erőszak vádját, amelyet Sand Van Roy holland-belga színésznő hozott fel Luc Besson francia filmrendező ellen.

Luc Besson: French film director denies rape allegation - BBC News

Luc Besson – bbc.com

A színésznő 2018-ban azt állította, hogy A nagy kékség és a Nikita rendezője két éven át többször is megerőszakolta. Az ügyészek 2019 elején az elégtelen bizonyítékra hivatkozva ejtették az ügyet, de miután Van Roy ugyanabban az évben új bejelentést tett, ismét elindították a vizsgálatot - idézte fel kedden a BBC hírportálja.

Sand Van Roy.jpg

A színésznő 2018-ban – wikipedia   

Besson ügyvédje most azt mondta, a bíróság megerősítette ügyfele ártatlanságát. "Van Roy mintegy tíz beadványa mind ugyanúgy végződött. Luc Besson sajnálja a négy elvesztegetett évet" - tette hozzá Thierry Marembert.
   
Van Roy ügyvédje, Antoine Gitton bejelentette, hogy fellebbez.
   
A színésznő azzal vádolta meg Bessont, hogy 2018 májusában, néhány órával azután, hogy egy hotelben találkoztak, Besson megerőszakolta.
   
Decemberben a vizsgálóbíró elrendelte az ügy elutasítását arra hivatkozva, hogy "nincs egyetlen elem sem, ami alátámasztaná Van Roy állításait", az ügyészek pedig múlt hónapban ejtették az ügyet.
   
Legalább még három másik nő vádolta meg a 63 éves rendezőt szexuális visszaéléssel a bírósági meghallgatásokon. Besson mindig tagadta a vádakat. 2019-ben az ellene folyó ügyről azt mondta, "hazugság az elejétől a végéig".
   
Korábban a rendező erős képzelőerejűnek írta le a színésznőt, aki szerepelt Besson Taxi 5-jében és a Valerian és az ezer bolygó városa című filmjében, bár elismerte, hogy volt vele szexuális kapcsolata.
   
A rendező, producer és forgatókönyvíró Besson további híres filmjei a Metró, a Léon, a profi és Az ötödik elem.
 

MTI
Címkék:
  • Fantasztikus ezüstérmet szerzett a magyar váltó a csapatversenyben
    Óriási bravúr a Lupa-tavon. Világbajnoki ezüstérmet szerzett a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű magyar váltó a nyíltvizi úszók csapatversenyében. Betlehem óriásit úszott, a végén Rasovszky célfotóval győzte le az 1500 méter budapesti világbajnokát, Gregorio Paltrinierit, aki szombaton csaknem világcsúcsot úszott a Duna Arénában.
  • Ez a száz nap nem fog változtatni az ezeréves magyar-lengyel barátságon
    A magyarokat és lengyeleket szándékos dezinformációkkal ugrasztja össze a sajtó – mondja lapunknak a lengyel szejm külügyi bizottságának elnöke. Marek Kuchciński megértően fordult a kárpátaljai magyarok problémái felé is, de szerinte a vitákat könnyebb lesz rendezni, ha Ukrajna EU-tag lesz.
  • Brutális áremelésre készülnek Karácsonyék Budapesten
    Brutálisan emelnék a budapesti parkolási díjakat Karácsony Gergelyék, tovább nehezítve ezzel a fővárosi autósok életét. A fővárost 4 zónára osztanák, a belső zónában 600 forintba kerülne egy óra parkolás. Az autóklub jogi bizottságának elnöke szerint Karácsony Gergely terveinek semmilyen szakmai indoka nincs – hangzott el az M1 híradójában.
MTI Hírfelhasználó