Tisztább volt a magyar választás, mint az amerikai
2022. május 21. 12:40

Tisztább volt a magyar választás, mint az amerikai

Chris Farrell (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar választások sokkal tisztábban zajlottak, mint a 2020-as amerikai voksolás – nyilatkozta lapunknak Chris Farrell, a Judicial Watch (JW) konzervatív aktivista szervezet vizsgálati és kutatási igazgatója a CPAC Hungary konferencián. 

Chris Farrell elmondta: tapasztalt választási szakembereket és jogászokat küldtek Magyarországra megfigyelőnek, akik tökéletesen rendben lévőnek találták a néhány héttel ezelőtti voksolás lebonyolítását, a 2020-as amerikai elnökválasztással összehasonlítva pedig kijelentette, hogy jobbnak tartja a magyar rendszert, mert itt választási nap van és nem választási időszak, mint az Egyesült Államokban. 

Kiemelte, hogy hazánkban sokkal jobban szervezett a nem lakóhely szerint történő voksolás, mint náluk, amivel szerinte hazájában „durván visszaélnek”. 

A levélben történő szavazásról szólva megjegyezte: lehet azt megfelelően szervezni, de a tisztességes esetek jelentik a kivételt, mert korrupt és könnyen manipulálható a voksolás. Abban is tisztességesebbnek látta a magyarországi rendszert, hogy fellebbezés esetén itt jobban érvényesül a bírói pártatlanság. Kifejtette, Amerikában az elnök nevezi ki a bírókat, és rendszerint azokat ültetik pozícióba, akik az éppen hatalmon lévők nézeteit vallják, továbbá elmondta, szervezete is azt a célt szolgálja, hogy törvénysértés gyanúja esetén kikérnek kormányzati dokumentumokat politikai döntésekről, szabályzásokról és törvényekről. Ezek alapján a megszerzett információkra alapozva peres eljárásokra kényszerítik a kormányzatot. 

 

MNO
Címkék:
  • A jegybank helyre teszi Bokros Lajost
    A magyar gazdaság rendkívüli kihívásokkal néz szembe, ezért nagy szükség van a közgazdasági folyamatokról és lehetőségekről szóló vitákra, de csak akkor, ha ezek a tényeken alapulnak. Visszatérően felmerülő probléma azonban, hogy egyes álláspontokat nem a valós adatok, hanem korábban rögzült világképek befolyásolnak.
MTI Hírfelhasználó