Kerékpárúttal kötik össze Hajdújárást és Királyhalmát
2022. május 20. 22:04

Megkezdődtek a munkálatok Hajdújárás és Királyhalom között a kerékpárút megépítésére. Jelenleg a nyomvonal kijelölése történik, majd következnek a földmunkák, végül az aszfaltozás.

Az építkezés Szabadka Város és Tompa Város közös fejlesztése, uniós támogatással valósul meg. Ebben a szakaszban a két vajdasági település között másfél kilometeres kerékpárút épül meg, a magyarországi partnertelepülésen pedig 500 méternyi.

A kerékpárút építése az OPTI-BIKE 2 projekt keretében folytatódik az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program révén. Az elképzelés az, hogy kerékpárúttal kötik össze a szerbiai és magyarországi településeket. A szerbiai oldalon Szabadkáról már el lehet jutni kerékpáron Palicson keresztül Hajdújárásra. Királyhalmon is épült már kerékpárút az ottani határátkelő felé. A tervnek ebben a szakaszában Hajdújárást és Királyhalmot kötik össze.

A beruházás értéke 566 ezer euró, Szabadka önrésze ebből 197.600 euró. A kivitelező, a szabadkai Javornik vállalat arra figyelmezteti az arra közlekedőket, hogy a munkálatok miatt részleges útlezárásokra kerül majd sor.

vajma.info
Címkék:
  • Fantasztikus ezüstérmet szerzett a magyar váltó a csapatversenyben
    Óriási bravúr a Lupa-tavon. Világbajnoki ezüstérmet szerzett a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű magyar váltó a nyíltvizi úszók csapatversenyében. Betlehem óriásit úszott, a végén Rasovszky célfotóval győzte le az 1500 méter budapesti világbajnokát, Gregorio Paltrinierit, aki szombaton csaknem világcsúcsot úszott a Duna Arénában.
  • Ez a száz nap nem fog változtatni az ezeréves magyar-lengyel barátságon
    A magyarokat és lengyeleket szándékos dezinformációkkal ugrasztja össze a sajtó – mondja lapunknak a lengyel szejm külügyi bizottságának elnöke. Marek Kuchciński megértően fordult a kárpátaljai magyarok problémái felé is, de szerinte a vitákat könnyebb lesz rendezni, ha Ukrajna EU-tag lesz.
  • Brutális áremelésre készülnek Karácsonyék Budapesten
    Brutálisan emelnék a budapesti parkolási díjakat Karácsony Gergelyék, tovább nehezítve ezzel a fővárosi autósok életét. A fővárost 4 zónára osztanák, a belső zónában 600 forintba kerülne egy óra parkolás. Az autóklub jogi bizottságának elnöke szerint Karácsony Gergely terveinek semmilyen szakmai indoka nincs – hangzott el az M1 híradójában.
MTI Hírfelhasználó