Kijev feladta a tárgyalásokat Moszkvával
2022. május 17. 23:00

Kijev lényegében feladta a tárgyalásokat Moszkvával – mondta az orosz külügyminiszter-helyettes. Kijev nem tudott választ adni az Oroszország által javasolt szerződéstervezetre – pontosította Andrej Rudenko.

Russian Deputy Foreign Minister Andrey Rudenko Russian Ministry of Foreign Affairs/TASS

Rudenko – Kép: TASS/Orosz Külügyminisztérium

Jelenleg nem zajlanak tárgyalások az orosz és az ukrán delegáció között. Valójában Kijev kilépett a tárgyalásokból – mondta Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes – képünkön! – a Valdai nemzetközi vitaklub 2. közép-ázsiai konferenciájának margójára.

„A tárgyalások nem folytatódnak. Ukrajna valójában kilépett a tárgyalási folyamatból" - mondta a TASS kérdésére válaszolva.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök Sauli Niinistö finn elnökkel folytatott telefonbeszélgetésében azt mondta, hogy a moszkvai-kijevi tárgyalásokat szüneteltették, mivel „az ukrán fél nem mutatott érdeklődést a konstruktív párbeszéd iránt".

Kép: TASS/Orosz Külügyminisztérium

tass.com
Címkék:
  • Fantasztikus ezüstérmet szerzett a magyar váltó a csapatversenyben
    Óriási bravúr a Lupa-tavon. Világbajnoki ezüstérmet szerzett a Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összetételű magyar váltó a nyíltvizi úszók csapatversenyében. Betlehem óriásit úszott, a végén Rasovszky célfotóval győzte le az 1500 méter budapesti világbajnokát, Gregorio Paltrinierit, aki szombaton csaknem világcsúcsot úszott a Duna Arénában.
  • Ez a száz nap nem fog változtatni az ezeréves magyar-lengyel barátságon
    A magyarokat és lengyeleket szándékos dezinformációkkal ugrasztja össze a sajtó – mondja lapunknak a lengyel szejm külügyi bizottságának elnöke. Marek Kuchciński megértően fordult a kárpátaljai magyarok problémái felé is, de szerinte a vitákat könnyebb lesz rendezni, ha Ukrajna EU-tag lesz.
  • Brutális áremelésre készülnek Karácsonyék Budapesten
    Brutálisan emelnék a budapesti parkolási díjakat Karácsony Gergelyék, tovább nehezítve ezzel a fővárosi autósok életét. A fővárost 4 zónára osztanák, a belső zónában 600 forintba kerülne egy óra parkolás. Az autóklub jogi bizottságának elnöke szerint Karácsony Gergely terveinek semmilyen szakmai indoka nincs – hangzott el az M1 híradójában.
MTI Hírfelhasználó